Bio

BlitZ?

Pieterjan en Jens vormen al meer dan 15 jaar het kidspopduo "BlitZ". Het entertainen zit hen al van jongsaf aan in het bloed.

De 2 kinderhelden leerden elkaar kennen als monitor op de plaatselijke speelpleinwerking waar ze de entertainmentmicrobe al snel te pakken kregen. Hun allereerste zelfgeschreven lied "Badaboem" werd in 2008 even wereldnieuws toen hiphop-ster Usher voor z'n single "Make Love In This Club" precies dezelfde melodie gebruikte. Terwijl de jongens hun nummer eerder uitbrachten. De rest is geschiedenis. Het begin van een BlitZ verhaal met vele kids hits en unieke shows.

Ondertussen toeren Pieterjan en Jens al tientallen jaren Vlaanderen rond met interactieve kindershows en muzikale bandoptredens. Snel meezingbare hits zoals "Tijd Voor Een Selfie" en "Jambolé!" haalden zelfs VTM Kzoom. Meezingen en meedansen staat altijd voorop bij de jongens. Dat bewezen ze ook met hun gigantische successen "Doe De Dabidee" en "Coco Caramba" waarop honderden scholen het schooljaar afsloten. Ook hun sinterklaasshows zijn elk jaar een schot in de roos. Dat bewezen ze meerdere jaren met hun eigen georganiseerde BlitZ Sinterklaasshow. (met verschillende uitverkochte zalen tot gevolg)

​Inspelen op rages en trends en organiseren van unieke acties doen de jongens maar al te graag. Zo haalden ze bijna het wereldrecord "grootste selfie" en met de Pokémon single "Gotta Catch 'Em All" groeide hun populariteit nog meer. Hiermee stonden ze nationaal in alle kranten en brachten ze die zelfs live op Radio 2. Maar ook met heel wat andere hits en unieke acties haalden de jongens vaak nationaal de pers. Met hun scholenacties bereikten ze ook telkens heel wat kids. In 2021 vormden de jongens BlitZ om tot een superhelden duo met een nieuwe single, nieuwe show en een nieuw tv concept op YouTube! 

Zingen, dansen, interactie en vooral veel fun staan centraal in hun supercoole shows die niet alleen de kinderen uit de bol doet gaan, maar ook een big smile tevoorschijn tovert bij de ouders! 

Super PJ

SUPER JENS

BlitZ in de media

BlitZ was de voorbije jaren niet uit de media te slaan. Met hun vaak unieke en opvallende acties, kindermuziek,... werden ze vaak regionaal maar ook nationaal opgepikt in het nieuws. 

BlitZ in de media

Met speelpleinliedje 'badaboem" haalden de jongens zelfs nationaal VTM nieuws.  Beleef dit opnieuw hieronder met enkele interviews uit deze beginperiode.

De jongens organiseerden jarenlang hun eigen BlitZ Sinterklaasshow. In 2017 bestonden de jongens 10 jaar wat leidde tot een groot feest. Deze gebeurtenissen gingen niet onopgemerkt voorbij. Bekijk enkele leuke sfeerverslagen uit die tijd.